MMCCCXLVIII Kungsholmens klagtant har ordet

De verkar ha väldigt roligt, sällskapen som brer ut sig vid Hornsbergs strand, men jag önskar verkligen att de kunde roa sig mer hänsynsfullt. Från och med nu och fram till höstkanten kommer området att präglas av utspritt skräp, dansmusikspelande högtalare som konkurrerar med varandra och – ja, jag klagar på det också – badklädd dans i stilar som med ett samlingsnamn kan kallas barnförbjudet. Det borde verkligen inte vara omöjligt att få till en skön stämning för alla, men som med så många andra mindre hänsynsfulla saker folk håller på med hjälper knappast förbud. För att det verkligen ska funka bör det vara frivilligt, helst ett beteende som kommer naturligt. Och det gör det uppenbarligen inte. Hemskt frustrerande. Först lägger Stockholm resurser på ett inbjudande strandområde, sedan på polisbevakning och städning flera gånger om dagen. Att en plats blir populär för solande, badande och picknick borde inte per automatik betyda att den typen av barnpassning krävs.

På väg hem passerade jag Kronobergsparken, min närmaste park, med filtar och folk lite här och där och skräp som i alla fall nästan höll sig till papperskorgen. Då blev jag lite gladare.

3 tankar om “MMCCCXLVIII Kungsholmens klagtant har ordet

  1. Så tråkigt när det blir så där. Märkligt beteende det där att inte ta med sig skräpet och kasta det. Men härligt att det var bättre i Kronobergsparken. 🙂

    • Ja, för mig är det så oerhört konstigt. Om man gillar det snygga, upprustade Hornsbergs strand och vill hänga där, varför vill man skräpa ner det? Jag önskar nästan att de där frekventa städningarna staden ställer upp med skulle ställas in några sommarveckor, bara som ett statement. Pengarna som sparas kan gå till temporär hyressänkning för de boende i närheten. Sedan kan eländet fotas och sättas upp som jätteaffischer på tunnelbaneperrongerna. Jag ställer gärna upp och skriver lämpliga captions.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s