MMCCCXLVII Nordvästra Tynningö

I förrgår, Kristi himmelfärdsdag, en supersolig ledig torsdag, skulle Jenny F och jag ta en båttur ut någonstans i Skärgården. Det blev Tynningö, granne med Vaxholm, en timmes båtresa från Strömkajen. Den brygga jag hade kollat upp i tabellen var Höganäs, och först när vi gick av där upptäckte vi hur långt från öns service vi befann oss, vilket i och för sig inte gjorde så mycket, när vi nu hade picknickmat med oss. För att med säkerhet komma tillbaka till stan höll vi oss i den nordvästra änden, inte alltför långt från bryggan, och strövade omkring bland villor och vitsippshav. Strandlinjen var huskantad, så det var inte alldeles lätt att ta sig till vattnet, men från den höga klippa där vi åt picknick hade vi havsutsikt och på den broanslutna Stora Båtsholmen gick en smal stig mellan tomterna ända ner till ett havererat cementblock som stack ut som en svårbestigen brygga. I övrigt befann vi oss i en vårig och extremt solvarm lant- och skogsmiljö. Gott så.

Här ses skärgårdsresan på en och en halv minut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s