MMCCLXXVI Sista kvällen med gänget

Traditionell mat med traditionell musik och traditionell dans var sista programpunkten på sista heldagen i Nepal. Precis all mat under de här två veckorna (minus någon enstaka grönsak som jag inte är van vid och ett glas juice som smakade plåt) har varit hur smarrig som helst, men vad gäller klassisk nepalesisk cuisine tror jag att kvällens måltid tog priset. Så vällagat och smakrikt, extra många tillbehör till riset och linserna och ingenting var för starkt.

En höjdpunkt under kvällen inträffade redan i början. Efter att vi i vanlig ordning sjungit en nepalesisk tackbön före maten kom en man från ett annat bord fram och hälsade med den nepalesiska kristna hälsningen (som jag inte kan återge). Han sa att det var så roligt att höra en kristen sång och att personerna i hans sällskap, som jobbade på tyska ambassaden, också var kristna. Med ett ”God bless you!” gick han och satte sig igen på en av matsalens alla benlösa stolar i golvhöjd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s