MMCCLXXII Dagsexkursion

Gårdagen ägnades till största delen åt vandring mellan samhällen här vid sjöarna Rupa Tal och Begnas Tal. Eftersom jag själv nu också har drabbats av Kathmandusjukan (eller vad det nu är vi har fått de flesta av oss, med varierande symtom, hosta framför allt) var förutsättningarna sisådär, men att kliva in i vanliga människors vardagsmiljö på en för mig främmande plats är ju bland det bästa som finns.

Och vad dolde sig längst in på skolgården vi klev in på längs vägen om inte det lokala biblioteket! Det här är Hari Devi Neupane, bibliotekarie. Det lilla biblioteket servar både skolbarnen (två dagars lånetid) och resten av invånarna i grannskapet (tio dagars lånetid), och även turister är välkomna, det finns ett litet engelskspråkigt utbud. Hon beklagade röran – i och med att de befinner sig i en återuppbyggnadsprocess efter jordbävningen förra året har en massa lösa prylar hamnat i biblioteket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s