MMCLXXVI Andra advent i Örebro

Jag hade satt mobilalarmet på 8.10. 8.07 kastades en orm i min säng.

Efter frukost hann brorsbarnen och jag leka affär. Alla varor kostade en krona styck.

Gudstjänsten i Pingstkyrkan hade rubriken ”Stora julkalaset” och bestod bland annat av ett improviserat julspel med handplockade, mer eller mindre frivilliga skådespelare ur församlingen. Här ses herdar, ett lamm och en gammal bagge, en fundersam ängel, Maria och Josef, en gråklädd åsna och i en korg med lakan ett litet Jesusbarn på kanske sju år.

Efteråt sponsrade mamma och jag matkassar till behövande medmänniskor.

Tillbaka i Ekeby-Almby visade brorsonen upp varje detalj i sitt egeninredda kontor. Leksakerna var mer avancerade än mina i samma ålder, men det var inte svårt att känna igen tankegångarna – samlandet, ordnandet, funktionerna, ”allt man behöver”.

Utgångspunkten för besöket var att laga julgodis. Vi hann med lite i går kväll och fick mer tid än väntat i dag. Själv hade jag köpt tågbiljetter för länge sedan och ganska nyligen bestämde sig mamma och pappa för att komma till Örebro samma helg, då den årliga utomhuskonserten ”O helga natt” skulle gå av stapeln, men på grund av blåsten, stormen ”Helga” av alla namn, ställdes hela spektaklet in. Tråkigt för alla inblandade i konserten, som också skulle spelas in och visas i TV4, men vi fick en minst lika bra helg ändå. Det blev marsipanpyssel för brorsbarnen …

… och jag ägnade mig åt evighetsarbetet att skära upp och sockra marmelad med lingon och kanel.

Några av gårdagens Mozartkulor försvann till fikat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s