MMCLXXV Honey & Almond Hot Chocolate

På lördagskvällen i Wien häromveckan hade Jenny F och jag kommit tillbaka till Airbnb-lägenheten efter en dag på stan, då vi pratat lite löst om Starbucks-fika. Allt utom restauranger hade vid det laget stängt – att inte ens matbutiker är öppna efter 17.00 eller 18.00 en lördag är chockerande för en stockholmare – och vår enda förhoppning om Starbucks-fika var att det fanns ett Starbucks på Hauptbahnhof en kort bit bort. En googling visade att det fanns det och de skulle stänga om en halvtimme. Vi sprang.

Väl framme beställde Jenny kaffe, men mitt fikasug hade gått över. Jag satsade på en guldglittrig termos istället – jag hade länge behövt en termos – och hoppades att julsmaken Honey & Almond Hot Chocolate, som jag annars hade valt, skulle finnas på menyn nästa gång jag kom till ett Starbucks.

Jodå, den fanns i Stockholm, upptäckte jag för någon vecka sedan när jag lyxade till rasten från Sturebibblan med ett besök både på Starbucks och vid Hedengrens resehylla. Efter att ha instagrammat mina fynd fick jag en förfrågan från svägerskan, som udda nog samlar på Starbucks-muggar med julmotiv, sedan tio år eller så, och ville ha ett exemplar av årets. Muggen på bilden var då slängd, men chokladen var god, så nog kunde jag offra mig. På Götgatan, på väg till gårdagens film- och fudgekväll hos Lena, köpte jag en till, diskade ur muggen, fotade den och skickade bilden till Johanna. Aj då, fel julmotiv, det fanns redan i samlingen. Som den generösa svägerska jag är köper jag naturligtvis en tredje Honey & Almond Hot Chocolate att dricka på tåget till Örebro i kväll, för på Centralen fanns de helröda muggarna. Muggen är levererad, samlingen är i fas, Johanna är nöjd och jag är i Örebro på julgodishelg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s