MMCXLI Vi lär oss cirkla

Galna arbetsdagar. Nu är Sture biblioteks medieplan inlämnad, ett dokument som beskriver läget och planerade justeringar vad gäller bibliotekets utbud av böcker, tidskrifter och film, vilket är vår begränsade uppsättning medietyper, och i kväll höll Helena och jag i terminens första träff i kursen i att leda läsecirklar. Det blev som vanligt ganska kraftigt bortfall – jag kommer aldrig att vänja mig vid att så många tycker att det är okej att anmäla sig till något som andra lägger ner en massa arbete på och sedan inte dyka upp – men vi fick, också som vanligt, en väldigt trevlig liten grupp. Av deras samtal på väg ut att döma blir det nog inte svårt att få gruppen att ”lära av varandra”, som vi tänkt oss, genom att dela erfarenheter och idéer. Två eller möjligen tre av de övriga anmälda, som hade giltigt förfall, hoppas vi kommer nästa vecka, då kvällen får lite mer praktiskt innehåll utöver en extra dos teori kring boksamtal. Vi planerar att cirkla kring en kortkort novell som läses på plats, fast på ett teoretiskt plan, för att öva på att hitta frågeställningar kring texten. Kursdeltagarna gillade att vi använde ordet ”cirkla”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s