MMXLII Ordningen är återställd – Sture bibliotek har öppet

Redan förra veckan öppnade Sturebibblan efter sommarstängningen, men då jobbade jag bara på Stadsbibblan, så i dag hade jag min första Sturedag på fem veckor. Lisbeth och jag ägnade en hel del tid bara åt att fixa till i hyllorna. Vi rensade ut gamla böcker (i vårt fall drygt tre år gamla, böcker åldras fort på ett nyhetsbibliotek) och skapade plats för alla böcker som återlämnats under den period då ingenting lånats ut. Dessutom fanns en ganska stor hög nya böcker att ta hand om och få ut i cirkulation, framför allt romaner på engelska, min favoritkategori, eller i alla fall en av dem.

Passade dessutom på att piffa till skyltningen. Deckare går alltid hem.

Hade också läst Times lista över det senaste halvårets bästa böcker i morse och kollade vad vi hade i hyllorna. Där fanns i alla fall två av de omnämnda. Får se om utnämningen ger de här böckerna lite extra skjuts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s