MMXL Pizza framför The Trip to Italy

Det var den pizzan. Bakades i går (med citronolja i tomatsåsen, en hit om man frågar mig), bitarna som hamnade i kylen tog slut i dag. Den gjordes till gårdagens filmkväll.

Jenny F hade med sig godisbjörnar köpta på Mallorca.

Och filmen var The Trip to Italy, som den trogna läsaren vet att vi hade på kö efter att ha sett föregångaren The Trip. Det var förstås mer av samma vara, humoristiskt struntprat mellan två män kryddat med missunsamma gliringar när den andra dryftar sina framgångar, pinsamt utdragna imitationer av kända skådespelare och de båda struntpratarnas respektive komplicerade familjerelationer som filmens ram och sammanhang. Upplägget erbjuder många chanser till billiga komiska dråplighetspoänger, men dialogerna, intrigerna, tempot och klippen mellan italienska landskap, bättre restauranger och hotellsviter hålls på ganska tryggt avstånd från farsdiket. Det är i snacket mellan de båda huvudrollsinnehavarna humorn finns och gillar man den gillar man filmen. Kanske är det helt enkelt skickligt skådespeleri, men någon enstaka gång i The Trip to Italy kan man faktiskt tro att humorn uppstår spontant ur improviserad dialog och det kan till och med finnas lite autentiskt skratt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s