MCMLXXIII Revansch på trygghetsboendet

Jag skulle vilja säga att upprättelsen efter vårdhemsincidenten nyligen var total på Vädurens trygghetsboende. Helena och jag blev grundligt applåderade efter bildvisning och föredrag om Kungsgatans historia, vilket alltså var samma program som det på Östermalms bibliotek i mars, publiken var intresserad och på gott humör och det praktiska fungerade riktigt bra.

Men det trodde vi inte från början, tvärtom, det såg ut att bli kaos ytterligare en gång. Både Helena och jag hade bildspelet med oss på usb-minne och det fanns dessutom tillgängligt i ett mail, men vad hjälpte det när datorn som var framtagen åt oss inte hade PowerPoint. Alla upptänkliga försök att få fram bilderna på alternativa sätt misslyckades och till slut bestämde vi oss för att rusa iväg till Stadsbiblioteket, omkring fem minuters rask promenad bort, och hämta en dator där. I slutänden startade vi nog max femton minuter sent, och åhörarna, som drack kaffe och åt tårta, verkade inte ha något emot att vänta.

De gillade att briljera med sina kunskaper när vi ställde frågor kring bilderna och hojtade gärna till när något de kände igen skymtade eller nämndes. Starkast reaktioner fick varuhuset Tempo, som låg där Kungshallen ligger i dag, nära Konserthuset, eftersom två i församlingen hade jobbat där, den ena som chef. Att vi hade ansträngt oss kläd-, frisyr- och sminkmässigt var också tacksamt. ”Så där såg min mamma ut! Hon hade precis sådan där färg på läppstiftet”, sa en av damerna när vi satt och fikade rosa prinsesstårta efteråt, och inte så mycket pratade som lyssnade, på minnen av korsetter och hemsömmerskor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s