MDCLXX Brottstycken av Sydafrika

IMG_7069.JPG

Noveller och tigerkaka. Under kvällens litterära salong var det inte tyst många sekunder i sträck, alla var på olika sätt drabbade av Åsa Fosters berättelser om Sydafrika, präglat av sin moderna historia. Även jag och min medledare Helena hade olika tolkningar och uppfattningar.

Före träffen hade jag roat mig med att göra en Google-karta med de flesta av bokens nämnda orter och platser utsatta, vilket visade ett kluster i KwaZulu-Natal-området längs Sydafrikas östkust. För övrigt ett av de områden där jag och ett stort svenskt gäng åkte runt i buss för ett och ett halv år sedan.

Man_maste_inte_alltid_tala_om_det_Karta

Läs Man måste inte alltid tala om det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s