MCDLXXXIX Annika ”Förstapris” Nilsson

20140322-220856.jpg
Lyssnar på en Spotify-spellista som heter ”Annika” och som i likhet med de flesta spellistor fått sitt namn efter sammanhanget den satts ihop till. Hade nämligen Annika på besök förra helgen och inför besöket grunnade jag på vad hon hade för musiksmak. När hon kom berättade jag om min spellisteambition. ”Vad jag har för musiksmak? Det vet du väl inte, för det vet inte jag!”, sa Annika, och jag erkände att jag visserligen haft ett hum om vad jag förknippade henne med utifrån vad hon spelat hemma hos sig – lite rockigare än min egen smak – men att de spontana associationerna jag fått egentligen bara haft en gemensam nämnare, nämligen 90-tal. Och det är för att vi började umgås på 90-talet. Så för den som behöver lite mer Michael Learns To Rock, Eric Gadd, Mauro Scocco, Spin Doctors och Savage Garden i sitt liv – lyssna på ”Annika”.

Som så många gånger förut hade Annika varit med i en tävling och vunnit ett extravagant pris, den här gången en hotellvistelse på Clarion Sign här i Stockholm, men mellan fredag och lördag bodde hon över hemma hos mig. Vi pratade till tre på natten och började igen halv åtta på morgonen. Under lördagen kom så de tre vänner, från olika håll i landet, som hon skulle dela vinsten med och de tillbringade dagen tillsammans, bland annat med en eftermiddagsmusikal på China Teatern. Jag mötte upp i foajén efter föreställningens slut och tog med dem till favoritindiern Mandira, där vi åt tills det bara inte gick längre och Annika valde en stark rätt som gjorde henne alldeles röd. Dagen därpå var det jag som blev bjuden på vinst, nämligen en SkyView-tur på Globen. Kalasväder och fin utsikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s