MCDLXXXVIII Nya Lakritsroten

20140321-232725.jpg
I torsdags nyinvigdes Lakritsroten på Sveavägen, mitt gamla favoritställe som jag försakat på sista tiden, då jag alltför sällan haft vägarna förbi. Jag skyndade dit efter jobbet och hade stämt träff med Lena som redan varit på plats en stund.

Det var gott om personal och skralt på kundfronten med en kvart kvar till stängning, så jag fick en egen grundlig guidning i lokalen av en entusiastisk medarbetare. Självklart fanns det smakprov på diverse lakritskonfektyr, och eftersom vi pratat om mumsmumsen med lakritssmak langades det fram en halverad sådan att provsmaka. Gott. Jag botaniserade bland salt och söt lakrits, men mest salt, och ockuperade personalen med mina frågor under hela besöket, tills jag bestämde mig för salmiaktryffel, salmiakpastiller, saltlakritsfudge och Lonka Lakritskulor.

Så här två dagar senare har jag fortfarande en del kvar, men det beror inte på måttlighet och självkontroll, utan på att jag strax före besöket i lakritsbutiken hade varit på T-Jarlen och köpt en rejäl påse salmiakmandlar. De är snart slut.

Om Lena har något kvar vet jag inte. Hon deltog under vardagarna den här veckan i satsningen Live Below The Line, en upplysnings- och insamlingskampanj i kampen mot extrem fattigdom, och var begränsad till att äta för max 15 kronor per dag. Provsmakningen i butiken fick hon hoppa över, men köpte förstås med sig en del. I dag planerade hon att kasta sig över sin lakrits.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s