MCDXC Tysk-spanska Läsesalong Pilen

20140324-224339.jpg

I dag hade Läsesalong Pilen sin första öppetdag, Goethe-institutets och Cervantes-institutets gemensamma bibliotekslokal. Båda har haft sina bibliotek högre upp i huset på Bryggargatan 12A, men har nu flyttat ner i gatuplan. Med sitt centrala läge, studieplatser längs med fönsterraden och öppettiderna 11-20 måndag till torsdag önskar jag dem en strid ström av litteraturintresserade, Tyskland- och Spanien-intresserade, studerande och förbipasserande besökare. Officiell invigning torsdag 3 april.

Jag återlämnade en film och en skiva och blev av bibliotekarien Maria frestad att plocka på mig diverse litteratur, film och musik inför den kommande Berlinresan, samt påskgodis.

20140324-224347.jpg

Men i kväll fördjupar jag mig växelvis i Stockholms historia – hemtenteinlämningen kryper närmare – och seriealbumet Cairo inför morgondagens läsecirkel. Som jag ska delta i, inte leda. Lyx.

PS För alla som undrar – i bokhyllebilden är det en del av en bortre bokhylla som syns uppe till vänster. Det är inte en sektion för miniböcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s