MCCXLI En dag på Festivalbiblioteket

20130816-072146.jpg
Festivalbiblioteket finns på samma plats i år som under förra årets Kulturfestival, nämligen i Brunkebergsporten, utrymmet under tak utanför Kulturhusets huvudentré, men känslan och funktionen är helt annorlunda. I stället för ett slags kiosk som vi stod i i fjol har vi nu en trappliknande sittmöbel med kuddar och lite böcker på, och med tanke på att kanske fem foodtrucks, naturligtvis utan sittplatser, står uppradade några meter bort blir biblioteket för 95 % av dess besökare en uteservering där det av någon anledning ligger böcker i vägen här och var. Och förstår man inte att man är i ett bibliotek har man ingen anledning att bry sig om bibliotekspersonal, så vi har inte mycket att göra där vi går omkring i våra röda mantlar och marknadsför höstens hjältetema. Räddningen är frågesporten som sitter på ett staffli och faktiskt lockar till sig en hel del förbipasserande, särskilt om man påpekar att det finns priser att vinna.

Men eftersom vi har en scen precis intill får vi i alla fall regelbunden underhållning, allt från opera till Kulturskolans dansuppvisning och traditionella spelemän med folkdanslag, men bäst var ändå Hoola Schoola, rockringsworkshop för stora och små. Prestigelös rörelseglädje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s