MCCXL Stockholms modernistiska inslag

20130814-224038.jpg
Det här hade kunnat vara min före detta arbetsplats, om inte Gunnar Asplund tänkt om ganska rejält och gjort det arkitektoniskt världsberömda Stadsbiblioteket till en orange fyrkant med en uppstickande cylinder i mitten.

Nu tycker jag att Stadsbiblioteket blev riktigt snyggt, men många andra exempel jag, mamma och resten av den stora gruppen passerade på stadsvandringen om modernistisk arkitektur hade Stockholm mått bra av att slippa. Så många fina tankar om funktionellt boende, takterrasser med plats för grönska och sociala utrymmen i och utanför flerbostadshus – och så fula resultat. En fråga om smak, naturligtvis, men även underhållet är det sisådär med. En kloss till hus med fuktskadad fasad och rostiga balkongräcken bredvid ett sekelskiftespalats för inte mina tankar till arkitektonisk briljans.

En tanke på “MCCXL Stockholms modernistiska inslag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s