MCCVII Snuvad på stadsvandring

På onsdagskvällar under sommaren arrangerar Filadelfiakyrkan diverse evenemang och utflykter som tilltalar damer på 60 eller 70 plus och därmed även mig. I kväll skulle det vara en stadsvandring med stopp på ”platser som har har haft stor betydelse i Filadelfias historia”. Jag fick med mig Jonas, så att jag skulle slippa vara yngst med 30, 40 års marginal. Vi hittade via ingången på baksidan in till uppsamlingssalen där tanterna satt, kanske en och annan herre också, och en presentation pågick av kvällens innehåll – en promenad till Sinnenas trädgård, med fri spankulering bland växterna samt en samling för att dela livsberättelser med varandra. Mycket märkligt. Det där med historisk stadsvandring hade jag läst på hemsidan, och i väntan på Jonas hade jag också kollat det tryckta programmet på kyrkans framsida. Där stod inget om kvällens innehåll, men däremot att Sinnenas trädgård skulle besökas nästa vecka.

När presentationen var över och tantligan började dra sig utåt konfronterade jag presentatören, som ställde sig helt oförstående till våra påståenden. Det hade ju annonserats på gudstjänsten i söndags att utflykten skulle gå till Sinnenas trädgård i dag och stadsvandringen var ju för flera veckor sedan! Tja. Eftersom ingen i målgruppen använder webben spelar det väl inte så stor roll vad som står där. Att de snurrat till det även i det tryckta programmet spelar väl heller ingen roll, om målgruppen deltar i gudstjänsterna och spetsar öronen under pålysningarna.

Jag och Jonas (båda närapå lika trogna gudstjänstbesökare som tanterna, fast olyckligtvis i en annan kyrka) följde inte med till Sinnenas trädgård. Där gick gränsen för mina och pensionärernas gemensamma intressen. Vi gick över Rörstrandsgatan och fikade på Non Solo Bars uteservering bland många andra stockholmare i vår egen ålder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s