MCCVI Ska det bli ordentligt gjort får man göra det själv

20130716-235715.jpg
När jag kom in på igenbommade Gamla stans bibliotek i eftermiddag och gick längst in till Stockholmshyllan höll jag på att bli gråtfärdig. Våra två tonåriga sommarjobbare hade arbetat flitigt med bokmärkning under tiden jag var borta på semester, men mina instruktioner hade missuppfattats. Ryggmärkningen med skylinemotiv såg inte ut som en skyline, det såg ut som hyllmeter efter hyllmeter av galen bergochdalbana. Alla klisterremsor satt på olika höjd. Insidesmärkningen verkar de ha fått till rätt bra, men summan av kardemumman är nog dessvärre att de stjälpt snarare än hjälpt. (På grund av missuppfattningen och inget annat, de var jätteduktiga och trevliga och har nu jobbat klart hos oss.)

Särskilt efter att jag gjort några egna hyllmeter korrekt märkta böcker förstod jag att jag inte kan låta den slumpmässiga märkningen vara kvar. Alla remsor måste tas bort och flyttas eller, om de går sönder, bytas ut. Ett drygt arbete. I morgon och i övermorgon har jag några avsatta timmar för märkning. Jag ska försöka komma ihåg att ta med ett par små högtalare från Östermalms bibliotek i morgon, så att jag kan fortsätta mitt Ella Fitzgerald-maraton från mobilen (om jag inte byter till Nat King Cole) med mindre skrällighet, och så fika, kanske Hershey’s-choklad, som jag har skåpen fulla av just nu.

En och en halv månad kvar tills böckerna ska stå i sina nya hyllor på Slussens bibliotek.

4 tankar om “MCCVI Ska det bli ordentligt gjort får man göra det själv

  1. Det är som du säger- ska det bli rätt får man göra det själv…
    Jag kommer och hjälper dig!

    • Lova inte för mycket nu, det här kommer jag att hålla på med ett tag framöver. 🙂

      I övrigt, inför öppnandet, har jag i dag fortsatt på listan över önskade nya böcker, beställt fler klisterremsor samt ringt en skådespelare som inte var hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s