MXII En maxad dag för en bibliotekarie

20130218-231727.jpg
Vilken dag! Möte på Stadsmuseet följt av tre och en halv timme på Gamla stans bibliotek följt av två timmar på Östermalms bibliotek följt av temakväll om bokcirklar på Sture bibliotek. Det sista var naturligtvis roligast. Panelen bestod av Ann-Sofie Lindholm från Breakfast Book Club, Hanna Johansson från bokcirklar.se och Rose Lagercrantz, som bokcirklat om Kafka i Lundströms Bokradio i P1. Samtalsledare var min kollega Helena.

Inte helt överraskande drog panelen slutsatsen att bokcirklande är väldigt bra av alla möjliga skäl och dess uppsving de senaste åren välförtjänt. Att träffa vänner och prata böcker över en middag är ju fantastiskt trevligt, och om man helt oorganiserat läst en bok som man gärna vill diskutera är det ju väldigt fiffigt att man på nätet kan hitta andra som läst den.

Överstimulerad och matt avslutar jag kvällen med Herman Lindqvists program om Svenska Ostindiska Compagniet (avsnitt 2 av 2 från 1999) och Ben & Jerry’s Peanut Butter Cup, en smak av fyra som har Sverigepremiär i dag, hittills bara i frysarna på Hemmakväll. När jag nyss hemkommen såg det här på Facebook tog det inte tio minuter innan jag hade kappan på mig igen och var på väg ner till Kungsholmstorg. Och jag blev inte besviken.

20130218-231741.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s