MXI 18.00 i Filadelfiakyrkan

20130217-225454.jpg
I Filadelfiakyrkan pågår just nu gudstjänstserien ”100 dagar med Jesus” på söndagar 11.00 och 18.00. Predikan är densamma vid båda tillfällena, men inramningen är ganska olika. Jag var hemma på förmiddagen och såg första delen av gudstjänsten livesänd på filadelfia.nu, med diverse inslag som gospelkör, bön för inlämnade böneämnen och dop av två tonårstjejer (vilket var väldigt fint).

Kvällsgudstjänsten är inte i den stora kyrksalen utan i en lokal i källaren. Både utrymmet och upplägget känns mer kompakt och fokuserat, snittåldern är betydligt lägre, musiken är annorlunda. Budskapet för dagen var att det här med att ”födas på nytt” inte är något vi kan åstadkomma på egen hand. Vid en födsel är det en person som föder och en annan som föds. Vi kan påverka yttre omständigheter i livet, men förändringarna vi behöver på insidan – ett ”nytt liv” – får vi lov att överlåta åt Gud.

En teaser inför nästa söndags tema finns på Youtube, inspelad i en av stans trevligaste miljöer (anser en partisk bibliotekarie).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s