CDLX Läs, köp och låna poesi

imageDet är inte alla som vet, men den som är intresserad av poesi, vill ta reda på vad det finns för spännande nyheter på området och köpa sig en diktsamling eller två till ett bra pris bör bege sig till det smala och småhemliga rummet på Stadsbiblioteket som heter Poesibazaren – eller Bibliotekets Bokbazar för poesi, det finns en bazar för skönlitteratur på Medborgarplatsens bibliotek.

Poesibazaren är ett ”showroom”, vilket innebär att böckerna som finns där inte kan lånas, och inte heller köpas, utan bara läsas på plats, men där finns också en skärm när man kan beställa diktsamlingar från Adlibris med 10 procents rabatt.

Mittemot Poesibazaren ligger ett lika smalt rum, tyvärr utan den varma inredning som grannen har, men med många fler böcker. Det är Stadsbibliotekets ordinarie poesiutbud, varav det allra mesta går att låna hem.

Bibliotekets Bokbazar har en slumrande blogg och en mer aktiv Facebook-sida, där det kontinuerligt dyker upp information om intressanta program.

2 tankar om “CDLX Läs, köp och låna poesi

  1. Nej, det gör den inte, så poesiinställda Adlibris-sidan föreslår diktsamlingen Höstens döttrar. 🙂 Men det var alltså någon som chansat och sökt på Egalias döttrar. Inget konstigt, ofta ser man ”facebook.com” skrivet i URL-raden på PressDisplay-skärmarna (för dagstidningar) eller på Stockholmskälledatorn. Men si det går inte! Var sak på sin skärm, säger biblioteket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s