CCCLV Visst, ledarskap, fast ännu mer tjänande

imageLedarsamling i Korskyrkan i går kväll. Jag hastade dit efter kvällsjobb på Sturebibblan och missade både maten och största delen av undervisningen, men var med när några i församlingen berättade personligt om sina erfarenheter av ledarskap och sedan på prat i grupp, bön och lovsång. Inte minst för oss som inte är anställda ledare utan leder i mindre sammanhang (i mitt fall en hemgrupp) är det väldigt värdefullt att få lära av varandras framgångar och misslyckanden och att prata om vad som egentligen krävs av en ledare och de olika sätt man kan hamna i en ledarposition. Så jag vill verkligen inte förringa samlingen och dess syfte, men precis när jag kommit hem började Rick Warren, Saddleback-pastorn, twittra om ledarskap kontra tjänande. Extremt viktigt och riktigt.

2 tankar om “CCCLV Visst, ledarskap, fast ännu mer tjänande

  1. intressant! att vara tjänande är viktigt för en ledare. Adrian Plass tar upp det i någon av sina He(m)liga dagböcker – där glömde han dock bort sin familj pga att han tjänade sin hemgrupp så otroligt mycket, så kanske en balans i att vara tjänare är tillrådligt 😉

    • Balans är bra, man får väl se det som att man ska ”tjäna” familjen också. Sedan tror jag (även om jag kan ha fel) att problemet med egotrippade, eller maktdrivna, ledarkandidater (som Rick Warren vill undvika) är väldigt litet i svenska församlingar. Det sitter långt inne för de flesta att kliva fram och erbjuda sig att leda. En knuff från Gud ska nog till. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s