MMCDLXXXVII Sök smartare – använd artikeldatabaser

ebsco

Har du ett lånekort? Då är du rik! Som om inte låneboksutbudet vore nog finns också mycket annat.

Från Stockholms stadsbiblioteks webbplats kan en kortinnehavare komma åt en rad databaser, som jag sagt förr och säkert kommer att säga igen, och några av dessa, som har att göra med nyhetsartiklar, fick vi i personalen en genomgång av i dag. ”EBSCOhost MasterFILE Premier”, till exempel, är utmärkt om man är ute efter information om icke-svenska företeelser. Googling i all ära, men en artikeldatabas kan på ett helt annat sätt leverera en prydlig samling seriösa texter ur dagspress och tidskrifter, sorterade och filtrerade efter smak och behov.

(Sedan kunde de gott heta något mer säljande än ”EBSCOhost MasterFILE Premier”.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s