MMCDLVI Det stora gallringsprojektet

Har vi sagt att Sturebibblan bara har de tre senaste årens böcker så har vi. Av sentimentala och andra skäl – ovilja att ta itu med jobbet ska inte uteslutas – har många fyra, fem, sex, kanske sju år gamla böcker blivit kvar på hyllorna. Biblioteket har funnits i sju år och ja, det är alltså möjligt att det under dagens stora gallringsprojekt kommit fram ett och annat exemplar som vi köpte inför öppningen.

Det har städats, sorterats och arrangerats. Varje för gammal boks öde ska bestämmas – enstaka böcker slängs och en del hamnar på försäljningsvagnen, men de allra flesta skickas vidare till andra bibliotek, och då ska det avgöras till vilket av 40 bibliotek varje bok ska skickas.

Ruskigt flitiga har vi varit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s