MMCDXX Varenda bok om Ernst Josephson

”Har ni något om Ernst Josephson? Det kanske står i magasinet”, sa en ung man under mitt pass i rotundan. Han hade rätt, alla böcker om Ernst Josephson utom en fanns i magasinet. Jag lastade över hela sortimentet på en vagn – här ses även en del dubletter, men ändå – och körde upp den i hissen till Rotundan där ynglingen spärrade upp ögonen på vid gavel och munnen från öra till öra. Ibland är det lätt att överträffa folks förväntningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s