MMCDXVI Sommarjobb på Östermalms bibliotek

Sture bibliotek är sommarstängt i sex veckor – den längsta stängda perioden sedan vi öppnade för sju år sedan – och jag gästspelar därför som några tidigare somrar på Östermalms bibliotek. Nu har jag ju under övrig tid på året precis den bibliotekskombination jag önskar, Sture bibliotek och Stadsbiblioteket, men som sommarjobbare är det riktigt kul att umgås med Östermalmskollegerna, vistas i området omkring Karlaplan och påminna mig om Östermalms biblioteks rutiner.

Många av besökarna är äldre. I dag, strax före stängning, fick jag höra av en äldre man att lånekortet han tidigare lämnat fram måste vara kvar på informationsdisken, för han hade inte fått tillbaka det – vilket jag visste att han hade – och efter en lång diskussion och ledning av att han kom och bar på en deckarpocket gick jag bort till deckarpockethyllan, där hans kort låg på golvet. Nästa besökare var en lomhörd dam. Eftersom hon tyckte att jag hade en fin tröja och ville veta var jag hade köpt den fick jag skrika ”ESPRIT!” så det ekade och sedan undrade hon vad jag tycker om pseudonymen Elena Ferrantes otroligt upphöjda roman Min fantastiska väninna, och eftersom jag, så långt jag kommit, inte är speciellt förtjust var jag tvungen att tala om för hela biblioteket att jag ”INTE ÄR SÅ FÖRTJUST!”.

Men både farbrorn och tanten var vänliga själar, så inget ont om dem. Man får sin beskärda del av besvärliga typer, men väldigt många fina möten med de vänliga själarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s