MMCDXV Skansensöndag

Vem vill inte tillbringa en eftermiddag på Skansen med det här gänget! Mamma, brorsbarnen och jag tog bergbanan upp, träffade getter och marsvin, såg en halv barnteaterföreställning och lite barnallsång på Sollidenscenen, åt glass och åkte karusell. Det jämtländska tunnbrödbaket vi tittade på i en stuga precis i början uppskattades nog mer av vissa än av andra (gott var det också!).

Panoramavy från Solliden, med gigantiska färjor på rad.

Det tär på en gammal fasters krafter att ägna sig åt barnaktiviteter i solen i flera timmar, väl hemma i soffan somnade jag med min bok, men nu hade jag ju faktiskt tinat upp de frysta grytbitarna och bestämt mig för att göra Bœuf Bourguignon, så det var bara att stiga upp och bryna kött och skära morötter och det ena med det andra. Nu, vid midnatt, är den klar, och ordentligt provsmakad. Galet god, om jag får säga det själv. Tyvärr blir den svår att återskapa, eftersom jag hällde i det jag hade i skåpen och var för slö för att mäta någonting alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s