MMCDXII Kollar höstens böcker

Det är högst sällsynt att kunna sitta utomhus och jobba med bokinköp. I dag har jag passat på, utanför Östermalmsbibblan, mellan pass i disken.

Sedan kollar man ju alltid titlar också för egen del. Bland debutantpresentationerna i katalogens början blev jag mest intresserad av Christina Rickardsson som skrivit självbiografin Sluta aldrig gå – från gatan i São Paolo till Vindeln i Norrland och så har visst Erlend Loe skrivit ytterligare en bok om Doppler. Jag måste erkänna att jag skrattade högt åt de båda tidigare, så om jag behöver något lättsamt efter historien om livet som gatubarn i São Paolo … Annars lockar Håkan Nessers Eugen Kallmanns ögon bara för att den är så snygg och säkert är Jag kommer ihåg av Peter Englund intressant. Dessutom måste jag förstås kolla in Bageriet av Petrus Jakobsson, med vars pappa, bageriproduktgrossisten, jag serverat massor av mat till hemlösa, och så blir jag väldigt sugen när jag kollar in Modernistas återutgivning av H-K Rönbloms 50- och 60-talsdeckare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s