MMCCCXV Höstväder på vårkanten

Vinden viner bakom de regnprickiga fönstren i arbetsrummet på Stadsbiblioteket och Observatorielunden är gråare än grå. I morse var vi på studiebesök på Filmstaden i Råsunda med stiftelsen Filmstadens Kultur, efter en snabblunch i lunchrummet var vi flera bibliotekarier blandade med besökarna i Poesibazaren som lyssnade på Ann Jäderlund, intervjuad av Magnus William-Olsson och bibliotekskollegan Elias om nya (ännu outgivna) diktsamlingen djupa kärlek ingen och nu sitter jag vid skrivbordet med tolv böcker om Gamla stan och tretton dagar kvar till föredraget på Tranströmerbiblioteket. Detta är en oslagbar trivseldag!

Nu går jag och tar lite mer te och ser fram emot kvällen på The English Bookshop, där det ska vara releaseevenemang för det årliga litterära magasinet Two Thirds North, innan jag läser vidare om Magnus Ladulås, Svartbrödraklostret och Lejontornet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s