MMCLXXI 2015 års julgodisprovning

Till gårdagens ”julgodisprovning” hade jag gjort:

Salt muscovadofudge (en och en halv sats av det här receptet med en och en halv deciliter socker utbytt mot muscovadosocker, en blandning av ljust och mörkt, plus en tesked salt)
Jordnötsfudge (samma fudgerecept fast med två tredjedelar av den mörka chokladen utbytt mot ljus och med hackade torrostade jordnötter på)
Ischoklad med bittermandelsmak (improviserat recept)
Vit choklad med polkakross (improviserat recept)
Ljus chokladtryffel med citron och lakrits (det här receptet fast med drygt halva mängden grädde och i rutor med lakritspulver ovanpå istället för bollar med pulver runtom, av effektiviseringsskäl)

Sexton gäster kom och gick. Jag hade möblerat om så att godisbordet skulle vara lättillgängligt och utrymmena runtomkring skulle vara fria att sitta på, men det var på håret att alla fick en stol, pall eller plats i soffa. Framför TV:n hade jag pyntat med en duk jag fått av mormor och ovanpå skåpet bredvid spisen växte samlingen presenter från de snälla gästerna.

Efter en omröstning i Facebook-eventet avgjordes att The Real Groups jullåtar skulle spelas under kvällen, och det gjorde de, i en lista jag knåpat ihop med blandad stämsång – The Real Group, Manhattan Transfer, Straight No Chaser och några andra – men musiken dränktes mer eller mindre i det allmänna tjattret och hördes egentligen inte förrän vi bara var fyra kvar. Märkliga samtalsämnen och diverse galna idéer uppstod – Jenny la fram en plan för hur hon och jag ska besöka olika arbetsplatser, Anders bestämde sig för att starta Instagram-kontot Instakossan och Johan skrattade så att han liksom tippade i sidled i soffan – och man hade kunnat tro att klockan var runt småtimmarna, men gästerna gick hem före tio.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s