MMCXIV Ett och ett halvt år efter sällskapsresan till Bristol

I går hade den här kvartetten återträff, eller lägereko, som Jonas sa. Senast just den här konstellationen satt och fikade var i Bristol i mars 2014. Jag hade med mig lite bilder för att påminna oss om min, Jonas och Anders resa till Marias dåvarande hemort, bland annat de här.

IMG_1861
Jonas och jag kom med ett tidigt plan och började med att scanna av London …

IMG_1859
… där det var vårigare än i mars-Stockholm.

IMG_1876
Sedan sammanstrålade vi med Anders, som kom från ett jobbmöte, vill jag minnas, på Paddington Station och tåg tåget till Bristol.

IMG_1877
Efter att ha hämtats av Maria i hennes röda Mini kom vi hem till hembakt på svenskt vis.

IMG_1881
Anders och Jonas slog läger i vardagsrummet …

IMG_1884
… medan jag som återkommande gäst fick mitt vanliga rum med mina vanliga sängkläder och mina vanliga tofflor.

IMG_1886
Fruktfrukost, som vanligt.

IMG_1888
Utflykt till vackra Bath …

IMG_1887
… med shopping på Whittard

IMG_1890
… besök i Bath Abbey

IMG_1899

IMG_1900

IMG_1904
… och lunch på Bea’s Vintage Tea Rooms.

IMG_1911
Tillbaka i Bristol tittade vi på en äkta och ovandaliserad Banksy …

IMG_1915
… och softade framför några Sherlock-avsnitt.

IMG_1924
Mer graffiti dagen därpå.

IMG_1926
Längs med River Avon stod marknadsstånd med all slags försäljning, bland annat bokbord. Där hittade jag den vackra The Poetical Works of Lord Byron med följande hälsning på första bladet: ”To Miss Maggie MacDonald From Her Loving Friend Anna B. Jenkins. 1./1./82.” Vi pratar alltså 1882, och boken är från 1857. Anledningen till att jag fastande för den var att jag har en annan i samma serie poesiböcker utgivna av Gall & Inglis, nämligen The Poetical Works of Edward Young från 1875. Den har en modernare notering, ”Birgit [oläsligt efternamn] Dublin 1948” och är köpt på antikvariat i Sverige, gissningsvis under sent 1990-tal.

IMG_1929
Avslutningsvis fish & chips på pub. Så klart.

9 tankar om “MMCXIV Ett och ett halvt år efter sällskapsresan till Bristol

  1. Å! Och samtidigt som jag scrollar igenom detta inlägg med alla bilder, tarmar Klassisk Morgon med att spela ”O Brittania”. Fantastiskt. Måste verkligen åka till London nu.

    /Anna

      • Å, jag önskar verkligen att det var så, men jag har ingen inplanerad. Vilket i och för sig har att göra med att Wien och New York står på programmet härnäst, så resande blir det hur som helst. Och så sitter jag på kvällarna och tittar på allt från Keeping Up Appearances och The Vicar of Dibley till Benefits Street – och räknar ner till Downton Abbey, naturligtvis. I morgon smäller det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s