MMCXII Kära Agnes! på nytt

Under den ”litterära matchmakingen” kommer Helena och jag att föreslå cirkelböcker inom olika genrer och en som jag bidrar med är den tunna brevromanen Kära Agnes! av Håkan Nesser från 2002, en sådan där svårbestämbar bok som ibland hamnar bland deckare och ibland inte, men i den signerade baksidestexten kallar Håkan Nesser själv Kära Agnes! en kriminalhistoria. Och att det som försiggår är kriminellt kan man inte förneka, men ju mindre man vet om den saken från början desto bättre.

Det är också en av alla böcker jag tipsar biblioteksbesökare om med jämna mellanrum trots att det är väldigt länge sedan jag läste den, så nu sitter jag med ett slitet exemplar och fräschar upp minnet av huvudpersonerna Agnes och Henny och den fiktiva holländsk-tysk-besläktade miljö författaren brukar röra sig i, med figurer som ”en kutryggig liten syslöjdsgumma som heter Keckelhänchen av alla namn”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s