MMIX Garden party

När jag var hemma hos föräldrarna i mitten av maj fick mamma och jag syn på en gammal kopparbalja i ett förråd och började prata om att man kunde ha is och dricka i den på en fest. Inspirerad av tanken önskade jag där och då ett garden party hos föräldrarna på min födelsedag, med is och dricka i kopparbalja.

I onsdags, när jag hade ledig dag, började förberedelserna. Medan mamma och pappa var på jobbet gick jag loss i deras kök och med utgångspunkt i mammas recept på sin världsberömda ost- och skinkpaj åstadkom jag fem pajer (som förstås inte blev alls som mammas, men okej ändå).

Under kvällen preparerade mamma den lilla garden vi skulle ha partyt i.

I förrgår kväll kom jag över igen och gjorde marängbottnar och möblerade.

Och i går var det garden party! Exakt hur drickan skulle presenteras på isbädd visste jag inte – jag såg till en början framför mig något slags köpta småflaskor – men efter att ha tagit för mig av frukostjuicen i glasflaska nedstucken i is på hotellet i Poole förra veckan visste jag hur vi skulle göra.

Vimplar spikades upp.

Lite att knapra på före maten.

Gästerna börjar anlända. I slutänden blev det tjugotvå vuxna och två barn.

Kanske var det allra roligaste att brorsan, svägerskan och barnen kom ända från Örebro för att vara med under kvällen (Samuel vågade väl inte tacka nej till inbjudan när nu jag för några månader sedan åkte över till London för att fira hans födelsedag). De var både gäster och mycket tjänstvilliga hjälpredor. Fantastiskt bra.

Det blev en lång, varm och klar kväll, med tårta först vid tiotiden och därefter korvgrillning på framsidan av huset. Självklart var det gäster jag knappt hann prata med. Självklart var det gäster som trotsade presentförbudet.

IMG_3761

Efteråt tog vi hand om överbliven mat, bar in porslin och dukar utifrån, slängde en del skräp och så fick jag skjuts hem i natten medan diskbergen i köket fick stå kvar. Jag tror att jag kan ha somnat lite före tre. Så här i efterhand tycker jag att allt var över så väldigt fort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s