MCMLXXXVI Jobbhelg

Både Salomon och jag delar vår arbetstid mellan Stadsbiblioteket och Sture bibliotek, och på Sture bibliotek har vi båda haft ambitionen att få en mängd arbetsuppgifter utförda de dagar vi är schemalagda där utan att riktigt lyckas. Men den här helgen! Nu skulle vi vara effektiva, hade vi bestämt, fullt fokus. Gårdagen började med ett långt samtal om den pågående biblioteksdebatten (eftersom vi inte setts på ett tag var vi tvungna att börja nästan från början), vi kom in på våra respektive semesterresor och googlade fram massor av bilder på Dubrovnik, pratade om Sebbe Staxx, vars självbiografi jag läser, hamnade därigenom i Stockholms nattliv och ägnade en bra stund åt att studera bilder från och information om Sturecompagniet.

Inte vår mest effektiva dag, med andra ord. Vi försökte rättfärdiga vårt beteende (biblioteksdebatten behöver ventileras kolleger emellan, information om resmål är en del av Sturebibblans litteraturutbud och alltså ett ämne som ingår i omvärldsbevakningen, Sebbe Staxx likaså, och Sturecompagniet … ja, vi studerar helt enkelt lokalsamhället och föreningslivet) och så sa vi att i morgon – då!

Och faktiskt, i dag har vi pratat mindre, så vi har nog gjort mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s