MCMXLV Halvlek i läsecirkelkursen

I kväll har kollegan Annika och jag för andra gången träffat kursdeltagarna i ”Lär dig leda läsecirklar”. Efter att de förra gången fick en introduktion i den sociala läsningens underbara värld och en översiktlig genomgång av läsecirkelsamtalets moment blev det nu läxförhör (läxan hade rubriken ”min drömbokcirkel”), en lektion i att välja och hitta böcker, mer om att leda ett samtal och därefter en praktisk övning. De fick läsa en kort berättelse och därefter räkna upp de olika aspekter på texten de skulle ha tagit upp om de hade lett ett samtal om den. Läsecirkel i teorin, alltså, innan vi utsätter dem för skarpt läge. Lite larvigt för de deltagare som cirklat i mellan 10 och 25 år, kanske, vi har ett par sådana, men förhoppningsvis en hjälpligt stimulerande övning. Och fler övningar blir det. Vi drillar dem ordentligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s