MDCLXIII Pulvermuffins

IMG_7043

Under oss här på Sturebibblan pågår renovering av Espresso House, och då handlar det inte om någon varsam tillputsning, utan urblåsning och nyuppbyggnad med tillhörande borrande, svetsande, bankande och gormande hantverkare emellan. Dem jag har haft att göra med verkar visserligen sympatiska, men att det finns ett bibliotek i direkt anslutning till lokalen, med en helt öppen trappa emellan, tas ingen hänsyn till.

I kombination med oväsendet var det en rad stressande uppgifter som skulle utföras så här första dagen efter min lilla veckolånga sommarsemester. Dåliga förutsättningar. Dåligt humör.

Men så kom kollegan och sa att han upptäckt att det muffinspaket han varit och köpt visst inte alls innehöll muffins, utan bakmix, och den enda sanna glädjen måste vara skadeglädjen, för det där var det roligaste jag hört på hela dagen! Och trots att jag retade kollegan med ohöljd munterhet var han snäll och gick till Thelins och köpte muffins åt oss båda.

Nu har jag ätit äppel- och kanelmuffins, druckit te och slutfört de mest angelägna uppgifterna, och till och med hantverkarna tycks ha lite lugnare sysslor just nu. Frid och fröjd på biblioteket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s