MDXXI Babel med Torgny, Sigge och Gunilla

20140417-002352.jpg
Här sitter Torgny Lindgren, Sigge Eklund, Jessika Gedin och Gunilla Brodrej och småpratar under Babel-inspelningen medan Helen Sjöholm sjunger säsongens specialkomponerade Benny Andersson-melodi, i dag med text av Beate Grimsrud, i ett inslag som vi i publiken ser på skärmar.

Maxad kulturnamedropping, eller hur?

Det gick lätt att gissa vilka i publiken som tillhörde Torgnys respektive Sigges fan club, och det var Torgnys fans som märktes mest. Vilket inte var så konstigt. Sigge var seriös under intervjun, inte alls svår, men allvarlig. Publiken kunde bara lyssna andäktigt. Torgny var istället klockren mysfarbror och lockade fram skratt efter skratt från tanterna i bänkarna. Jag vet inte om Gunilla också hade en fan club, det är ju inte omöjligt. Hur som helst så hade jag läst en intervju med henne i Fyrahundrafemtio och var hyfsat insatt i hennes bok Shopstop, om ett år utanför konsumtionssamhället. Trevligt nog hade hon några för mig nya detaljer att dela med sig av, så att det inte blev som vanligt – samma författare berättar samma saker om samma böcker i Babel och Lundströms bokradio och i landets få litterära magasin och så kan det bli ytterligare repriser om man hör dem prata i Kulturhuset eller vid andra evenemang, i någon bokhandel eller något bibliotek.

På söndag kväll får man se hur Babel-programmet blev.

2 tankar om “MDXXI Babel med Torgny, Sigge och Gunilla

 1. Boken är väl det senaste beviset på att medelklassen lever i sin egen värld.

  Det som hon gjort ett eget projekt av är det många i Sverige som är tvingade

  att acceptera och leva med pga sjukdom, arbetslöshet eller skuldsanering.

  Mot den bakgrunden borde hon skämmas för att ha skrivit denna bok.

  Men hon kanske saknar insikt.

  • Hej Fredrik! Alla har ju rätt till sina egna åsikter om författares böcker och intentioner, och den här boken har jag inte läst, men bara att den kommer ut leder ju till fler diskussioner om ämnet, vilket sällan är fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s