MCDXXIX Brödbod vid Köpmantorget

20140131-104636.jpg
Dagens roligaste fråga i Faktarummet & Slussens bibliotek kom från kvinnan som undrade vad det tidigare var för verksamhet i hennes butikslokal vid Köpmantorget i Gamla stan. Hon hade hört talas om ett schweizeri, alltså café med alkoholservering.

Det närmaste min kollega kom var den här sekelskiftesbilden där det framgår att bröd från Karl Fribergs ångbageri sålts i lokalen, men de tittade också på en hel del annat material. Kollegan och frågeställaren överträffade varandra i entusiasm och pratsamhet. Tur att det var en lugn kväll, så att nästan obegränsat med tid och arbete kunde läggas på frågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s