MCDXXII Ett bibliotek här?

20140124-003205.jpg
Det spelar nog ingen roll hur vi skyltar – Sture biblioteks placering och existens nere på Östermalmstorgs tunnelbanestation har överraskat förbipasserande i snart fem år. Det går knappt en dag utan att någon förstagångsbesökare utbrister att det inte kan vara möjligt att vi funnits där så länge.

I dag hade vi en besökare i den kategorin och även en annan, nästan lika vanlig typ, nämligen besökaren som tror att han eller hon befinner sig på Östermalms bibliotek.

Vi hade också en tjuv. Det är betydligt ovanligare. En tjej och en kille satt vid datorerna och när de gick tog killen med sig en annan datoranvändares täckjacka. Hon märkte det och skyndade efter, varpå killen släppte jackan på golvet medan han och tjejen ökade farten och sprang ner för trappan. Jackans ägare skrek upprört efter dem.

I övrigt var det studenter, ett par av mina favoritstammisar, två udda farbröder som skulle kopiera papper och uträtta diverse andra ärenden, en kändis, grabbarna som hänger vid PressDisplay-skärmarna och läser utländska tidningar, möjligen polska, några småbarnsföräldrar samt en stadig ström övriga boklånare med eller utan behov av hjälp att hitta det de söker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s