MCDXXI Ledig onsdag

I dag, en onsdag, har jag varit ledig, vilket inträffar var tredje vecka. När folk hör det svarar de ofta: ”Vad skönt!”, varpå jag gärna förklarar att jag har ledig onsdag, därefter jobbar torsdag, fredag, lördag, söndag och sedan har ledig måndag, varefter det blir vanliga arbetsdagar igen. En tvådagarshelg uppdelad på två dagar som ligger ganska långt ifrån varandra, med andra ord.

Så vad har jag gjort på min lediga dag? Jo, varit hos frisören, varit på passexpeditionen och ansökt om nytt pass och ID-kort, gått med skräp till återvinningen, lämnat tillbaka två hyrda filmer, gett blod, handlat samt haft hemgruppen hemma hos mig.

Detta är det andra skälet till att jag inte gärna pratar om mina ”lediga” vardagar, med tanke på den missvisande etiketten.

Men med den klagovisan sjungen får jag ju ändå erkänna tillfredsställelsen över att allt ovanstående blivit avbetat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s