MCXXX Det händer saker i Klara kyrka

Onsdagskväll är lika med hemgruppskväll. Förra veckan var vi hemma hos mig och hade två inbjudna gäster, Hasse och Viveca. Hasse har tidigare jobbat i Klara kyrka men läser nu till präst och ska snart börja jobba i Svenska kyrkan i Hallunda. Viveca jobbar i Klara kyrka med Lärjungaskolan. De har stor erfarenhet av att möta trasiga människor, som fastnat i missbruk eller andra problem, och kunde berätta fantastiska historier om hur de fått vara Guds budbärare, tjänare och vänner och fått se omöjliga situationer förändras.

Ett exempel, vilket också tycktes vara en av deras favorithistorier, är den aggressive mannen som kom in i kyrkan och var omöjlig att kommunicera med. Hasse gjorde flera försök, men möttes bara av morranden. När mannen gjorde en hotfull rörelse mot Hasse blev han rädd att han skulle få en smocka, men istället lutade sig mannen fram mot Hasse och gormade: ”Har du några skor?” Det fanns, så Hasse räckte hastigt över ett par och kontrade med: ”Här får du, i Jesu namn!”

Ett år senare kom mannen tillbaka. ”Känner du igen mig?” ”Nej …” sa Hasse. Mannen berättade att han varit där för ett år sedan och betett sig väldigt illa och fått ett par skor. ”Jag fick så dåligt samvete efteråt att jag gick till polisen och bekände några brott. Sedan hamnade jag på ett kristet behandlingshem och nu är jag frälst. Är det så att ni behöver någon hjälp här i kyrkan?”

I kväll ska vi vara hemma hos Erik borta vid Globen. Bön står på schemat. Bön till guden som förvandlar liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s