CCCLXIII Brittas vernissage


image

Vernissage pågår av Britta Grassmans utställning. Konstnär och besökare är glada och harmoniska, dricker Pommac, knaprar salta pinnar och pratar konst. Men så var det inte för en timme sedan.

Britta kom sent och insåg när hon väl var framme att flera målningar står kvar i hennes trapphus hemma i Midsommarkransen, så vi fick nöja oss med tre. Det var väl den tråkigaste missen, men min personliga favoritmiss är nog att jag bar de tre stora oljemålningarna staplade på varandra – en syn i sig – från Brittas bil ute på Birger Jarlsgatan ner till tunnelbanestationen och lyckades komma åt med ett tavelhörn på nödstoppknappen på väggen så rulltrappan stannade.

Efter många omknytningar av fiskelina och trillande krokar var målningarna till slut på plats och folk strömmade till. Pommacen var populär och tog slut alldeles för fort, men de håller till godo med mineralvattnet. Stressade Britta som ursäktade sig och grämde sig över de frånvarande målningarna verkade glömma missödet helt och hållet när hon fick en liten och enkel chokladask från biblioteket och med ett stort leende genast började bjuda gästerna på ”vernissagechoklad”. Nu ska jag gå och titta till dem igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s