CCCLIII The Queens of Scotland

imageDet finns massor av folk som gillar att gå och lyssna på författare som pratar om sina böcker, de är bara inte så välrepresenterade i min bekantskapskrets, så att få frivilligt sällskap är värt mycket. Vid kyrkkaffet sa jag till Sofia att jag under eftermiddagen skulle gå till The English Bookshop och höra två skotska författare läsa ur och berätta om sina alster, och Sofia, som praktiserade i Glasgow under sin utbildning till socionom, frågade genast om hon fick följa med för att få höra lite skotsk engelska.

image image

Karen Campbell läste ur After the rain, en av böckerna i en serie om en uniformerad kvinnlig polis i Glasgow, precis som författaren själv var under sex års tid. Jag har den hemma (ser den på nattduksbordet just nu), hittills oläst. Helen Fitzgerald läste ur The donor, en sorglig historia om två tvillingtjejer i tonåren som får veta att de lider av en njursjukdom och deras pappa som gärna skulle mista livet för att kunna donera en njure var till döttrarna. Båda författarna blev också intervjuade om sina böcker och författarskap av Helena Dahlgren, som verkade vara ett stort fan av dem båda.

imageTiffany, butikens mest entusiastiska medarbetare, hade naturligtvis bakat kakor, och det bjöds också på ost och kex. Publiken var inte särskilt stor, men det blev ändå lite mingel före och efter, trevligt och charmigt som vanligt. Sofia köpte ett exemplar av The donor, fick det signerat och passade på att berätta lite om sin vistelse i Glasgow, tyckte jag att jag hörde i öronvrån.

8 tankar om “CCCLIII The Queens of Scotland

  1. Vad roligt att läsa om! Och vilken fantastisk bild du fått till av mig och Helen – är det okej om jag snor den till min blogg (och länkar tillbaka till ditt inlägg förstås)? 😀

    • Hej Helena! Ja, ibland håller man upp mobilkameran i precis rätt ögonblick! Beklagar att kvalitén är så taskig, men självklart får du använda den om du vill. Tack för ett jättebra program i går! Man blir så lässugen …

      • Haha, tyckte mitt ansiktsuttryck var så talande att det inte gör något. 😀 Tack själv för att du kom och lyssnade. After the Fire är fantastisk, förresten!

  2. Mer om The Queens of Scotland « Dark Places

    • Nästa English Bookshop-evenemang för min del skulle kunna bli Tiffanys boktips på Sturebibblan – välkommen då! Vi har planeringsmöte inför detta i morgon bitti. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s