CCCXXIX Dagens lunch och gårdagens

image

image

I går vid lunchtid satt jag och trivdes på Mocco på Dalagatan och åt en svåräten men både stilig och smarrig tostada med ”amerikansk tonfiskröra”. I dag stod jag med en nummerlapp utanför SL Center på Centralen och tryckte i mig en baguette. Jag hade frågat i spärren om att ladda på en ny säsong på mitt SL-kort och hade blivit hänvisad till SL Center med tillhörande superlång väntetid, och när jag väl kom fram fick jag höra att man inte kunde köpa säsongskort längre utan att det fanns andra alternativ. När jag sa att jag inte hade hört något om den förändringen fortsatte mannen bakom disken att prata om att jag hade sparat en massa pengar om jag hade kommit i går och att de hade haft hur mycket folk som helst där de senaste fyra dagarna. Tack. Tack för det.

Men inget kan förstöra min dag – den första på Sture bibliotek! Jag hann i alla fall tillbaka från ärendet på Centralen – som egentligen var att hämta ut Malmö-biljetter – precis i tid för att hinna hämta bibliotekets post och köpa en kopp kaffe på Espresso House som vi sitter ihop med innan min kollega Ulla skulle ta hand om sex danska bibliotekschefer och jag skulle ta över i disken. Så här är jag nu. Lokalen är fylld av entusiastisk danska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s