CCXXXIII Vi vill ha kultur

image

image

image

Fram till i går kväll påstod yr.no att det skulle bli regn i eftermiddag. Förstår inte att väderprognoser ges så stor uppmärksamhet hela tiden, de stämmer ju bara i hälften av fallen, så man kan lika gärna gissa själv. Sofia och jag möttes på Konserthustrappan i strålande solsken och tryckande värme och tog oss till Fotografiskas uteservering, som öppnade i dag. Snyggt och trevligt. Fotografiska vet vad de gör. Vi tittade lite på ett par utställningar också innan vi tog Djurgårdsfärjan till Galärparken, där kvällens Parkteater var en konsert med Emil Jensen. Kanske inte helt i min smak, men han är en ordvrängare av rang. Underhållande. Vi skildes sedan åt i Gamla stan där jag kände av stämningen med en extra lov genom gränderna innan jag vände hemåt, och passerade då berättaraftonen som ägde rum på Brända tomten där det skrattades och klappades. Därefter, på Köpmangatan, hördes klassisk musik, och när jag försökte lokalisera den visade den sig komma från en lucka i gathöjd som stod lite på glänt. När jag kikade in såg jag några andäktigt sittande personer i en svagt belyst lokal.

Stockholmare som konsumerar kultur i alla vrår. Man blir glad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s