CXXXVI Sommarstaden

Man kan ju inte skura trätrall och plantera hela dagen. Jag och Wendy lunchade lammfärsspett från Matkulturs tält i ett soligt och stimmigt Kungsan i Smaka på Stockholm-rus. Staffan Ling pratade med kockar på scenen och folk köade för att äta indiskt, kinesiskt och thailändskt, finfisk och burgare, polkagrisar och brända mandlar. Vi pratade om hur glatt och trevligt och lyckat det var, men som tur är kan man enkelt dra sig tillbaka från folklivet när man fått en lagom dos. Det räcker med en promenad ut på Skeppsholmen så är det grönt och vattenglittrigt och ganska glest mellan människorna. Bara skriken från Gröna Lund påminner om att man fortfarande är kvar i huvudstaden en solig långhelg, då kön till spårvagnen mot Djurgården är femtio meter lång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s