XCI Varning för Viol

Varnar för ny välgörenhetsorganisation. DN om Viol Fundraising som hamnat på FRII:s varningslista. Genuin välvilja eller bondfångeri, det vågar jag inte spekulera i, men det här var skojigt – DN intervjuar organisationens ena grundare, som ”under hela livet jobbat med olika typer av välgörenhet och försäljning”:

Vad har du jobbat med för välgörenhet tidigare?
– Jag har varit medlem i Svenska kyrkan under en tid. Det är väl framförallt det.

4 tankar om “XCI Varning för Viol

  1. Låter ju inte som någon vidare CV. Jag har varit medlem i Svenska kyrkan hela mitt hittillsvarande liv, men just välgörenhet har jag inte jobbat specifikt med. Men mycket annat har jag gjort i kyrkan…

    • Jag har också varit medlem hela livet, men har väl inte idkat välgörenhet i Svenska kyrkans regi mer än att ha lagt pengar i bössan till diverse ändamål. Det lät nästan som att den intervjuade mannen ansåg att själva medlemskapet var likvärdigt med välgörenhet.

      Hur har ditt engagemang sett ut?

  2. Jag är förtroendevald i församlingen och stiftet. Innan sammanläggningen var jag ordförande i kyrkorådet lite drygt ett år. Dessutom är jag volontär, i pilgrimsgruppen, i gruppen som har lekmannaledda helgsmålsböner i Akallakyrkan och hjälper till i gruppen som kokar kyrkkaffe i Kista. Jag har varit kyrkvärd tidigare, men slutade vid sammanläggningen. Har fått frågan om jag vill bli igen, men sagt att jag först vill se vem som blir nya kyrkoherden.
    I höst ska jag börja läsa Svenska kyrkans grundkurs på distans i Vadstena. Då får man en pilgrimsledarutbildning också. Naturligtvis deltar jag i församlingens olika gudstjänster ocksåi mån av möjlighet. Jag jobbar ju rätt många helger så det är inte alltid jag hinner gå till kyrkan på söndagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s