XC Cocovaja

image

Nu blev det ett bord ledigt i solen här utanför, men jag stannar inne. Under de två New York-veckorna nyligen kunde andra sätta sig vid mitt bord och jag vid andras, men om jag här ensam skulle sätta mig vid ett bord för fyra skulle jag nog snarare få uppgivna eller till och med halvsura blickar snarare än sällskap. Kanske. Jag kan inte stilen här vid Vanadisplan.

Men här inne kan jag lyssna på personalens småprat – just nu om hockeyfinalen när en finsk stammis kom in – och njuta av god, citronig bönsoppa med utsikt över S:t Eriksgatans bortersta del genom öppna dörrar.

Jag kommer att komma tillbaka till Cocovaja. Förutom soppan gillar jag att man skulle dra sitt kort, knappa in summan och trycka fram kvittona, både caféets och sitt eget, alldeles själv.

6 tankar om “XC Cocovaja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s