XXIII Körsbärsblommans dag

Kungsträdgården har ett blandat program. Den här lördagen kunde man fira körsbärsblommans dag, kommer man nästa lördag får man se radiostyrda monstertruckar.

Mina föräldrar ringde från firandet av kungens 65-årsdag utanför slottet och föreslog att vi skulle titta på körsbärsblommorna när kungen var färdigfirad. De hade fått bra platser, berättade de, förutom att beridna högvakten kommit och parkerat sig rakt framför dem (eller, enligt pappa, ”hästorkestern”).

Konstigt men roligt nog var det mängder av ungdomar i Kungsan som var japanskt sminkade och klädda. Vissa av dem var nog rentav japaner. På tunnelbanan på väg dit mötte jag även Pokémon (tonårstjej i helgul overall med Pokémon-huva).

Men den stora behållningen var ju faktiskt körsbärsträden, som bildade ett ljusrosa tak över folksamlingen. Senast jag beundrade körsbärsblom var i Brooklyn Botanic Garden för två veckor sedan, under deras japanska månad, ”Hanami”. (Den som är riktigt angelägen om att se den botaniska trädgårdens utbud av körsbärsblom kan före besöket titta på hemsidans ”CherryWatch Blossom Status Map.)

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s