MMCDLIX Litet litterärt besök i Centralbadets park

Man kan ju tänka sig att regnväder innebär att bara de mest angelägna kommer till Centralbadets park för att lyssna på Stadsbibliotekets litterära programkavalkad, och i så fall har vi många angelägna kulturkonsumenter i vår stad. Jag begränsade mig till att lyssna under ett litet program, ”Paris i litteraturen/litteraturen i Paris”, som bland annat handlade om försvunna intellektuella sammanhang som det är så lätt att romantisera kring, som de caféer, salonger och hotell som frekventerades av tidens författare för hundra år sedan eller mer.

Men även den här dagens litterära miljö, av folkligare slag, hade sin charm. I den lilla parken fanns författare, läsare och ett antal av mina bibliotekskolleger och ute på Drottninggatan pågick ”Världens längsta bokbord”, lite som stranden längs Seine.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s